Orman Gülü Sarı Orman Gülü
« Geri Dön
HABERLER | HABER DETAYI
Anasayfa » Haberler » KORGAN BELEDİYESİ BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYOR…..

KORGAN BELEDİYESİ BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYOR…..

KORGAN BELEDİYESİ   BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI BAŞLATIYOR…..

Rusya ve Suriye rejiminin bombardımanı altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri’ne Korgan Belediyesi yardım için seferberliği başlatıyor. Korgan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce toplanacak olan yardımlar Suriye’deki Türkmen yetkililere teslim edilecek.

Korgan olarak Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Tuncay KİRAZ "Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere başlattığımız kampanyaya hayırsever vatandaşlarımızın, STK'ların kayıtsız kalmayacaklarına inanıyorum. Belediyemiz tarafından Suriye’deki Türkmen yetkililere teslim edilecektir" dedi.

Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ "Bayırbucak Türkmenleri ile aynı ümmetin, aynı milletin evlatlarıyız. Türkmen yurdu olan Bayırbucak Türkmen dağında bugün zulüm ve soykırım uygulanıyor. Biz Millet olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye’de yaşanan iç savaşta en fazla etkilenen zulüm ve soykırıma uğrayan Bayırbucak Türkmenlerine başta gıda, giyecek, çocuk bezi ve maması gibi öncelikli ihtiyaçları göndermek için başlattığımız yardım kampanyasına vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz" diye konuştu. 

Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ 04526712127 Alo Belediye Hattından yardım yapacak vatandaşlarımızın irtibata geçebileceklerini de sözlerine ekledi

Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin tespit  edilen öncelikli ihtiyaçları;

-Konserve (dayanıklı gıda maddeleri) ,

-Kuru Gıda,

-Çocuk Bezi,

-Tıbbı Malzemeler,

-Giyisi ve Ayakkabı,

-Tekerlekli Sandalye,

-Ortopedi Malzemeleri,

-Çocuk Maması,

-Battaniye vb.  

Paylaş