Orman Gülü Sarı Orman Gülü
« Geri Dön
HABERLER | HABER DETAYI
Anasayfa » Haberler » Korgan Devlet Hastanesi İnşaatı Başladı.

Korgan Devlet Hastanesi İnşaatı Başladı.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, göreve geldiği günlerde vermiş olduğu vaatleri bir bir yerine getiriyor. 30 Mart seçimleri öncesinde “Korgan’a Yeni Bir Hastane Yapmazsam Görevi Bırakırım” diyen Başkan Kiraz, bu yatırım üzerine vermiş olduğu sözü tuttu. Korgan Devlet Hastanesi inşaatı nihayet başladı.

Göreve geldiği günden bu güne Korgan’a yeni bir hastanenin yapılması için çaba gösteren Başkan Kiraz, bu yatırım ile adaylığı döneminde dediği gibi, Korgan’a hizmet için başkanlık koltuğuna oturduğunu ispatlamış oldu.

 

“Yeni Bir Hastane Yapmazsam Görevi Bırakırım”

Belediye Başkanlığı öncesi gazetecilere demeç veren Başkan Kiraz’ın ifadeleri şu şekildeydi:

 “Her geçen gün büyüyen Korgan ilçemizde Devlet Hastanemizin yetersiz olduğunu yakından takip ediyorum. Mevcut bulunan Hastanenin etrafındaki arsaları alınmaya çalışılmış fakat başarısız olunmuş. Hastane için yeni bir arsa alımı gündeme gelmiş bölge Milletvekilimiz İhsan Şener beyde bu konuda girişimlerde bulunmuş. Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Enver Yılmaz Aybastı ilçemizdeki Hastanenin yetersizliğini yerinde görüp, Sağlık Bakan Yardımcımız Agah Kafkas beyi bir telefonla yerinde incelemesi için Aybastı'ya davet etti ve Bakan bey, Hastanenin yetersizliğini yerinde gördü ve bu sorunu yerinde çözdü. Ben Korgan Belediye Başkan Adayı Tuncay Kiraz olarak bu sorunumuzu siyasi büyüklerimizle bizzat paylaştım ve “bir telefonda Korgan Devlet Hastanesi” için açıldı. Korgan Devlet Hastanemizin yapımı boynumuzun borcudur. Göreve başladığım gün itibari ile Korgan'da Hastanemizin sorununu çözmezsem Başkanlığı bırakırım” diyerek hastane konusuna olan hassasiyetini ortaya koydu. Kapanan beldeler ve personelleriyle ilgili muhalefete pabuç bırakmayacak açıklamalar yapan Kiraz, Korgan halkına ve kapanan beldelere en büyük hizmeti götüreceklerini, beldedeki personel ve ekipmanın yerinde kalarak masraflarının Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi. Kiraz, Tepealan, Çayırkent, Çiftlik ve Çamlıya önceden 30 lira ödenek gönderiliyorsa biz oralara 90 lira ödenek göndereceğiz ve oradaki amir ve memurun maşını kendimiz karşılayacağız diyerek şunları söyledi: “ Muhalefet kapanan beldelerde karalama çalışması yaptı bizler için. Şimdide geliyorlar sizlerden Büyükşehir için oy istiyorlar. Biz Büyükşehir olabilmek için ne vadireler atlattık ve hepsi sizler için. Ben Büyükşehir Belediyesini yöneten bir kişi olarak biliyorum burada en büyük pastayı kapanan beldelerimiz alacak. Çünkü oraya gönderilen ödenek amire ve memura gidiyordu. 30 Marttan sonra ise memur ve ekipmanlar orada kalarak çalışmalarına devam edecek, maaşlarını da bizler ödeyeceğiz. Üstüne üstelik o beldelere 3 katı ödenek göndereceğiz. Kimse kulaktan duyma laflara itimat etmesin, ben Korgan’a hizmet etmek için adayım. Korgan’ı dipdiri bir şekilde ayağa kaldırmak istiyorum ki İstanbul’daki koltuğu bırakıp sizlere geldim”  

Paylaş