Anasayfa » Haberler » Korgan Enerji Üssü Oluyor

Korgan Enerji Üssü Oluyor

Söz verdiğimiz gibi ilçemiz enerji üssü oluyor.
İlçemizde Saraliç Mahallesi Kayabaşı Mevkiinde TEİAŞ tarafından 72 Milyon TL ye ihaleye çıkartılan Yüksek Gerilim Hattı Trafo Merkezi ihalesi 66 Milyon TL bedelle gerçekleşti. 475 günde yapılması planlanan trafo merkezi çalışmalarına havaların elverişli olmasıyla başlanacaktır.
Belediye Başkanımız Tuncay Kiraz yaptığı açıklamada ;
' 2019 seçimlerinde söz verdiğimiz Yüksek Gerilim Hattı (Trafo Merkezi) ihalesi gerçekleşerek iş yüklenici firmaya teslim edildi. 66 Milyon TL bir yatırımı ilçemize kazandırdık. Ayrıca 58 Km daha yüksek gerilim hattı yapılarak Korgan Trafo Merkezinden enerji dağıtılacak. Burada onlarca gencimiz istihdam edilecek, elektrik hatları sorunsuz çalışacak, bölgenin elektriği buradan dağıtılacak, yaylalarımız Rüzgar Gülleri ile yeniden şekillenecek ve temiz enerji üretecek, ayrıca enerjinin dağıtımı için yeni hatlar döşenecek. İlçemiz tarihi bir yatırımı hamdolsun yoğun gayretlerimizle kazandı. Söz verdiğimiz bir büyük hizmeti daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez beyefendiye, Ordu Milletvekilimiz Sayın Ergün Taşçı'ya Samsun 10 Bölge Müdürümüz sn.Fikret Şahin ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uzmanı hemşehrimiz Fatih Erişmiş'e çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun.' dedi.